Bij Taartrovers draait alles om de verbeeldingskracht van jonge kinderen. Speciaal voor hen ontwikkelen en organiseren we speelse activiteiten door het hele land en het hele jaar door.

In april 2019 start de nieuwe Taartrovers Film Festival Tour in drie steden in Nederland: Groningen, Eindhoven en Amsterdam. Hier kunnen alle kinderen die naar de film gaan spelen met film. Dit doen ze niet alleen met hun ogen maar met al hun zintuigen. Ze experimenteren met licht in het donker, met kleuren en vormen en ze mogen knoeien met zand en water. Aan de hand van stop-motion en pre-cinema installaties, onderzoeken ze beeld in beweging. In het geluidenhuisje maken ze geluid bij beelden en beelden bij geluid. In de studio kunnen ze spelen in een minitheatertje, in een zelf getekend decor met props en kostuums. En natuurlijk bakken ze een taartje, want eten hoort erbij!

Ondertussen werken we hard aan een nieuw interactief filmprogramma voor kinderen van 3-6 jaar in heel Europa. En in het najaar beginnen we aan een langdurig praktisch onderzoek naar film en activiteiten in de klas samen met kleuters en docenten met ons Mobiele Filmatelier.

Maar we doen nog veel meer, Door het jaar heen vind je de Taartrovers op veel verschillende plekken, in musea en op festivals. Met ons Taartrovers Productiehuis werken we in opdracht aan tot de verbeelding sprekende programma’s voor kinderen.

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief en krijg alle updates als eerste in je inbox!