Cinemini in EYE Filmmuseum

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders is er Cinemini. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er elke zondagochtend (m.u.v. de zomervakantie) film en aansluitend spel in een lichtlandschap.

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste en intiemste filmzaal van EYE. In de Cinemini-zaal vertoont EYE elke zondag van 10:30-11:00 bijzondere korte (animatie)films, vaak uit de rijke collectie van Eye. Voorafgaand aan de film is er een korte inleiding door de Taartrovers. 

spelen met licht en schaduw

Na de film spelen de kinderen verder met licht en schaduw in kleine tentjes en op een grote lichtbak. In dit kleine lichtlandschap onderzoeken ze hoe licht schaduwbeelden creƫert. Waar komt het beeld vandaan, hoe verdwijnt het in het niets, wordt het groter of kleiner, of krijgt het een andere vorm? En welke verhalen kunnen ze er mee spelen? Wat zien ze in de vormen? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.

tickets

Tickets koop je via de website van EYE Filmmuseum.