Alles Mag

duurt 47 min en is geschikt voor kinderen boven de 7 jaar

Over de film

De Nederlandse filmmaker Steven Wouterlood maakte twee korte films. Samen vormen ze een ontroerend en hoopgevend filmprogramma. Al is het soms moeilijk en gaat het niet altijd zoals je zou willen, toch is het belangrijk dat je laat zien wie je bent en wat je wilt. 

Tygo uit Brabant, houdt vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam zijn spreekbeurt over carnaval.

Eerst legt hij zijn klas uit wat het feest inhoudt en vertelt hij over de fanfare. Maar al snel ontvouwt Tygo’s spreekbeurt zich tot een ontroerend persoonlijk verhaal over zijn ouders, zijn grote wens om bij de majorettes te gaan en zijn liefde voor Lara. Alles mag is een lichte en ontroerende film tegelijk, Tycho laat zien hoe geluk en verdriet samen kunnen gaan.

Op een bruisende Koningsdag verkoopt Younes de auto-onderdelen van zijn vader. De dag begint gezellig, maar als Kelvin en zijn vader arriveren, slaat de sfeer om. Tussen Younes en Kelvin ontstaat een stille strijd. En niet alleen tussen hen beiden maar ook tussen beide jongens en hun vaders, die eigen plannen hadden voor hun zoons. Willen Younes en Kelvin dat wel? Samen trekken ze op in een eigen plan, bouwen ze een feestje en laten zo zien wat ze zelf willen. Want: “Dit is Koningsdag, niks moet alles mag! “ 

In dit programma draaien de volgende films: Alles Mag en Koningsdag.