Taartrovers Keet in LolaLik

In Lolalik hebben we de Taartrovers Keet gebouwd. Hier kon je films zien, spelen met film, eten, bakken en limonades brouwen.  

Lekkere geuren, mooie kleuren, feest & troost komen samen in de zelfgemaakte taarten, thee en limonades van de Taartrovers. De Taartrovers openen een taartenbakkerij en thee- en limonade schenkerij in de Taartrovers Keet op de binnenplaats van Lolalik runnen samen met kinderen en ondersteund door volwassenen die in en rond het AZC wonen. Alle thee, taarten en limonades worden zelf gemaakt met recepten van de Taartrovers en van de betrokken kinderen en (buurt)bewoners van het AZC. Het is een theehuisje, begroeid en omringd door potten kruiden, een oase in het grijze steen van de voormalige Bijlmer Bajes. De taarten en kruiden verspreiden lekkere geuren, het is een eenvoudige maar ook sfeervolle plek. Alle mensen (bewoners, bruikleners, bezoekers) kunnen er zitten en genieten van wat er wordt geserveerd maar ze kunnen zich zelf ook opgeven om mee te helpen in de kruiden- en bloementuin, de keuken of de bediening. 

Op woensdagen en op de avonden van de Bijlmerbajes Bios spelen we met film en verbeelding met ons Kinderfilmlab. Kinderen (3+) komen bij ons in de Keet een film kijken en worden geïnspireerd, natuurlijk mét een lekker hapje en drankje.