1 januari - 31 december 2020
Cinemini Europa


adres

verschillende filmtheaters
Timorplein 44
1094CC Amsterdam
020-679 48 75
https://www.taartrovers.nl

ga mee op onderzoek

Met vier Europese partners ontwikkelen we een divers filmprogramma voor kinderen van 3-6 jaar, met installaties, filmkaarten en lessen voor leerkrachten. Afgelopen jaar is het programma getest met kinderen in alle landen en in oktober 2020 wordt het gepresenteerd aan filmdocenten, festivals en filmmusea in heel Europa. In Cinemini Continued gaan we verder met de ontwikkeling en verspreiding van filmeducatie voor jonge kinderen.

Cinemini Europe komt inmiddels alweer bijna op zijn einde. Op dit moment worden alle films en activiteiten door de vijf partners in verschillende landen uitgevoerd en grondig getest. Onze installaties draaien overal op volle toeren. Omdat we nog lang niet klaar zijn met film en verbeelding voor jonge kinderen, willen we door met Cinemini Continued vanaf 2021. Hierin zullen we ons met name richten op training van professionals en kant-en-klare film/doe pakketten voor festivals en scholen.
Deutsches Filmmuseum & Filminstitut uit Frankfurt gaat dit project leiden. Er komen twee partners bij, Fundacao de Serralves uit Porto en Baltic Film, Media, Arts and Communication School uit Tallinn sluiten zich aan als nieuwe partners. Taartrovers zal - naast de algemene partnertaken - de ontwikkeling van een handzame mobiele filminstallatie voor kleuters op zich nemen.