4 mei - 10 mei 2020
Taartrovers Film Festival


adres

Taartrovers Film Festival
Timorplein 44
1094CC Amsterdam
0000000000
http://www.taartrovers.nl

ga mee op onderzoek

Vanwege het Covid-19 virus is het Taartrovers Film Fetsival in mei afgelast.

Voor veel kinderen is onze Taartrovers Festival Toer de allereerste kennismaking met film in de bioscoop. Iedereen bezoekt hier een kinderfilm en gaat op pad in de Speeltuin van de verbeelding, een met aandacht vormgegeven landschap vol met speelse zintuigelijke installaties. Hiermee toert Taartrovers jaarlijks als een reizend circus langs theaters door het hele land. In 2020 reizen we naar Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Voor 2021 staat er een grote toer gepland langs 17 theaters in het hele land.

Taartrovers Film festival

In de meivakantie, van maandag 4 t/m zondag 10 mei 2020, start de landelijke tour van Taartrovers Film Festival in Eye Filmmuseum in Amsterdam. Taartrovers is hét festival met film en verbeelding voor jonge kinderen van 2 tot 9 jaar. Het gaat bij Taartrovers om meer dan alleen film kijken: het festivalprogramma bestaat uit kinderfilms in combinatie met de ‘Speeltuin van de Verbeelding’ – een speels en kunstzinnig vormgegeven decor met installaties die alle zintuigen prikkelen. Met één toegangskaartje kunnen de kinderen zowel naar de film als naar de Speeltuin van de Verbeelding. In september reist het festival naar Groningen, en in december naar Eindhoven.

Er draaien lange en korte, spannende en grappige, ontroerende en ook experimentele films. Deze films voeren je weg van de gebaande paden en laten je met andere ogen kijken naar de wereld om je heen. Veel films die worden vertoond, waren nog niet eerder in de bioscoop te zien. 

Speeltuin van de Verbeelding
Bij Taartrovers Film Festival draait alles om de verwondering. De installaties in de Speeltuin van de Verbeelding nodigen kinderen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. De bijzondere activiteiten prikkelen alle zintuigen: zo kunnen kinderen met zonlicht een foto maken en met hun lichaam kleuren op het doek dansen. Of met de handen lijnen van lange draden borduren, verhalen spelen en filmpjes maken met kleurrijke knopen. Even uitrusten kan met verhalen op je oren of teken in de lucht en trek warme lijnen in het zand. In de Speeltuin van de Verbeelding wordt ook dit jaar weer gebakken! Kneed zelf je wolkenbroodje en eet deze vers uit de oven op.