Picknick met taart

Welkom bij Taartrovers thuis!


Vandaag gaan we op reis naar een mooi picknick plekje bij jou thuis. We gaan op zoek naar lekkere smaken en genieten van verrukkelijke geuren. We gaan picknicken met taart, wie doet er mee?


Verzamel eerst alles wat je nodig hebt

  • een pannetje
  • een lepel of spateltje om te roeren
  • een bakvorm van ongeveer 20cm doorsnede van staal, siliconen, glas of aardewerk, alles mag! Vet deze van tevoren in met wat boter en je vinger(s), zodat de taart straks niet plakt. (Een vorm van siliconen hoef je niet in te vetten.)
  • en dan: 100 gram boter, 85 gram suiker, 110 gram zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, een eitje en voor de smaak: citroenrasp, kaneel, kardemom of vanille
  • bovenop de taart komt fruit; appel, peer, aardbeien, frambozen, rabarber, besjes….jij mag kiezen, ongeveer 300 gram
  • en niet vergeten, een vrolijk kleedje voor de picknick

Zet de oven alvast aan op 190 graden, maak dan een lekker kijk- en luisterplekje. 

Druk op de knop en luister mee!


Bekijk nu het filmpje.Klaar met kijken? Druk op de knop, luister en ga dan zelf aan de slag!

Bak nu zelf picknicktaart!

(ook in audiofragment te beluisteren voor je kind)

Smelt samen met je kind de boter in een kleine pan en haal hem dan van het vuur. Als de pan en boter een beetje afgekoeld zijn, kan je kind alles verder zelf!

Roer eerst de suiker door de boter in de pan. Daarna volgt het meel, het eitje en tenslotte de vanille, kaneel, kardemom of citroenschil door het deegje. Schep het deeg uit de pan en verdeel het in een dunne laag over de bodem van de taartvorm. Bedek de taartbodem met fruit, strooi er bij zurig fruit nog een piepklein beetje suiker over voordat je de taart gaat bakken. Bak hem ongeveer 20 minuten in een oven van 190 graden. Hij is klaar als hij gaar en goudbruin is, houd de taart dus goed in de gaten!

Taart klaar? Luister dan verder:

Deel jouw mooiste picknickplek en taart met de Taartrovers, dat kan op Instagram of Facebook #TaartroversThuis